sobota 29. listopadu 2014

A je to tady....

VÁNOCE


Ten čas tak letí, už jsem tu opravdu dlouho nebyla :). Čas adventní je ten správný čas na nový příspěvek. A o čempak jiném by asi měl být než o tvorbě adventního věnce :). Letos jsem byla přesvědčená o tom, že použiji adventní věnec vyrobený z ořechových skořápek před dvěma lety :). Neopadává a vypadá stále dobře. Ale to jsem si myslela jen do doby, než jsem narazila na tohle krásné neokoukané dílo a byla jsem lapena :). Lapena do myšlenek na nový adventní věneček. Následovalo několik nezbytností, a to : 

- koupit nový korpus, použila jsem slaměný
- koupit tu úúúžasnou přízi Ilja, 
- pro jistotu a na zpevnění jsem koupila širokou bílou mašli, aby korpus neprosvítal
- další nákupy zůstaly zatím odloženy, a to hlavně z důvodu, že jsem nevěděla, jakou barevnou kombinaci použiji. 



Z jednoho klubíčka příze Ilja jsem uháčkovala řetízek, byla to fuška :)


Korpus jsem obalila stuhou.


Řetízkem jsem omotala korpus a ejhle, málo toho bylo. Přišlo na řadu druhé klubíčko :). 

V této rozpracované fázi ležel věneček doma několik hodně dní :). Nakonec se myšlenky ustálily na výběru kombinace barev, a to bílá-hnědá-zlatá :). Dokoupila jsem tedy hnědou přízi, zlaté kalíšky pod svíčky, tmavě hnědé svíčky, zlatou nit a provázek a pár baněk, kuliček a hvězdiček v této barevné kombinaci. Z hnědé příze jsem uháčkovala hvězdičky pod svíčky. Pak už přišla na řadu tavná pistole, popálené prsty a kouzelný výsledek :). 

Tramtadadáááá.... tady je mé veledílko. Nejen, že jsem s ním spokojená já sama, ale hlavně je spokojen i můj drahý manžel a můj starší syn (mladšímu je to zatím jedno) ..... a to je pro mě potěšení dvojnásobné :). Doufám, že se líbí i Vám :)



Přeji Vám klidný advent a překrásné vánoční svátky. Děkuji za nahlédnutí, přečtení a případný komentář. 

Krásný večer.... stánička

3 komentáře: