pátek 5. prosince 2014

A už je to za námi.....

.... Mikulášské školní trhy pro letošní rok skončily 


Tak, milí kamarádi a přátelé a všichni ostatní, dnes 5.12.2014 proběhl Mikulášský školní trh v naší Lomnické škole. V 10 hodin se otevřela pomyslná brána školy (normálně otevřeli dveře :) ) a davy nákupuchtivých občanů se nahrnuly dovnitř. První, co nás praštilo do nosu, bylo obrovské horko oproti zimě venku. A poté už se dav rozdělil do všech směrů školních chodeb. Žáci měli rozestaveny stolečky podél zdí, schodiště a prvního patra školy. Všichni prodejci s úsměvem nabízeli své zboží - krásné svícny, věnce, cukroví, perníčky, náušnice, ozdobičky, ručně vyráběná mýdla, ozdobné závěsné koule, náramky z gumiček a nepřeberné množství dalších drobností i věcí větších :). 

Tady už je dokumentace Tadeáškova obchůdku.


Veškeré zboží mu musel ráno do školy odvézt taťka autem, těžko bychom to v ruce do školy nesli :). 

S nadšením a s úsměvem prodával Tadeášek drobnůsky, co jsme spolu vytvořili. Některé věci se ani na "obchodní stolek" nedostaly, protože byly rozebrány ještě před zahájením trhu :) :). Samozřejmě i on sám nakoupil u spolužáků a spolužaček :).

Přibližně v polovině akce se dostavila dokonce i Mikulášská parta s andělíčky a čerty, což vyvolalo veliký rozruch, zvláště pak u dětí první třídy. 

Myslím, že se akce vydařila, navodila příjemnou předvánoční atmosféru, děti si vyzkoušely býti v pozici prodávajících, nakupující nakoupili, co potřebovali i nepotřebovali - potkávala jsem spoustu lidí s plnými náručemi všeličeho :).

Příjemný předvánoční čas a příjemné počtení
Krásný den
Stánička

Žádné komentáře:

Okomentovat