neděle 7. prosince 2014

Jeden rychlý.....

.... návod na vánoční výzdobu :)

Nemáte ještě vánoční výzdobu? Vůbec nevadí, do večera můžete mít vyrobený krásný stromeček nebo zvoneček. 

Co k tomu budete potřebovat:
- polystyrenový kužel nebo zvoneček - není-li udělat kužel se čtvrtky každý zvládne
- potrávinářskou folii
- pár špendlíčků
- bavlnky, provázky
- lepidlo herkules

Jak na to:
Polystyrenový kužel (nebo zvoneček) obalíme potravinářskou folií a připícháme špendlíčky. A pak vezmeme bavlnku nebo provázek barvy, kterou chceme a omotáváme pořád dokola, všemi směry, nahoru a dolů, hustotou takovou jakou chceme, aby byl stromeček hodně průhledný či naopak spíše neprůhledný.



V další fázi výroby otevřeme lepidlo Herkules, někdo ředí, já neředím, odleju si do mističky a pěkně na "prasátko" prstem (štětec samozřejmě povolen) namočeným v lepidle potírám celý kužel (nebo zvonek), odshora až dolů. Lepidlo je třeba pěkně "vmasírovat" do provázků. Nelekejte se, že je lepidlo hodně "vidět". Herkules má úžasnou vlastnost, že po uschnutí zprůhlední. 

A je hotovo...... .  

Teď už dáme dílko jenom uschnout k topení. Po uschnutí (nechávám tak přes noc) vyndáme špendlíčky, někde to jde ztuha, je třeba použít trochu síly. Malá rada - nenechávat špendlíčky moc dlouho, někdy mršky trochu zrezaví a rezem obarví i bavlnku. 

Shora třeba tužkou nebo prstem "šťouchneme" do kuželu, který spodem vypadne a pak už jen opatrně strnout potravinářskou folii. 

Vzniklé stromečky či zvonečky můžeme dozdobit perličkami, hvězdičkami, vločkami, mašličkami - prostě vším možným, co vás jen napadne. Velikost stromečku i zvonečku závisí na velikosti korpusu - polystyrenové kužely lze koupit v různých velikostech, stejně tak zvonečky. Kužel je možné vyrobit i z veliké čtvrtky a dle velikosti na přání. Veliké stromečky je možné dozdobit i vánočními světýlky. Prostě fantazii se meze nekladou. A tohle už jsou moje letošní výtvory. 



Tak, to byla jen taková rychlovka. Pokud se do toho pustíte, hodně štěstíčka, ať se povedou krásná dílka. 

Přeji Vám příjemnou druhou adventní neděli, nezapomeňte zapálit druhou svíčku na adventním věnci a užívejte klidu a blízkosti svých blízkých. 

Krásný den
Stánička



Žádné komentáře:

Okomentovat