čtvrtek 4. prosince 2014

Příprava na.....

.... školní mikulášské trhy

Ano, ano, školní, a už se musíme zapojit i my. Tadeášek chodí od září do první třídy základní školy v Lomnici nad Lužnicí, kde je již tradicí pořádat "školní mikulášské trhy". Co je to za akci? Je to akce školy, která skrytě připravuje děti na "hospodaření s penězi". Každý žáček za pomoci svých rodičů, sourozenců, známých, příbuzných vyrobí pár drobností, které při této akci prodává. Trhy jsou pořádány ve škole na chodbách a jsou pro veřejnost, tedy žáčky můžou přijít navštívit nejen rodiče, ale i prarodiče a všichni známí. Každý žáček, ze svých utržených peněz, věnuje část na charitativní účely a druhou část si nechá pro sebe. Většinou to dopadne tak, že svou část utratí u ostatních spolužáků :). Cílem této akce jistě není utržit co nejvíce peněz, ale udělat sobě i ostatním radost, proto se věcičky prodávají za velmi symbolické ceny. Jelikož se trhy konají tradičně před vánoci, většina prodávaných věcí s vánocemi souvisí - cukroví, ozdobičky, přáníčka, perníčky, stromečky, zvonečky ve všech podobách.  

Tak, copak jsme si připravili s Tadáškem na trhy my :). Je toho trochu více :)

Vánoční stromečky a zvonečky z bavlnek 

 Háčkované hvězdičky

Samozřejmě vánoční přáníčka 

Háčkované podložky pod hrnečky 

Veselé smajlíky jako přívěsky k čemukoliv 




Jednoduché čepičky na zavěšení.

A aby toho nebylo málo, svou troškou na trhy přispěla i Tadeáškova babička ozdobenými šiškami a malým adventním věnečkem (bohužel nemám foto).



A aby toho stále nebylo málo, v týdnu mi přišel balíček s pokladem :). Má kamarádka, říkající si No.8 mi poslala zlomeček své tvorby, a to organzové brože a korálkové náušnice, načež nadšeně vykřikl můj syn "mami to je hezký, o si budou určitě holky kupovat". Tímto jí posílám převeliký dík. 
(několik broží a několik párů náušnic už chybí, rozutekly se mi pod rukama)




Co na závěr, trhy se konají zítra 5.12.2014 v lomnické škole. Tímto jste všichni srdečně zváni :). Doufám, že se bude všem příchozím líbit a možná i nakoupíte pár drobností pro radost svou i "prodejců". 

Krásný den
Stánička



2 komentáře:

  1. Krásné věci Stáňo. jsem ráda, že i moje se líbí, není třeba děkovat.

    OdpovědětVymazat
  2. děkuju Leni ..... a je za co děkovat!!!! a já za to ráda poděkuju :) :)

    OdpovědětVymazat